Tenda Nova MW3 (3 pack)

Prezentare Tenda Nova MW3 (3 pack)


Este un set tip mesh de la Tenda format din 3 extendere de rețea dual band cu viteză maximă de 1200Mb/s.

Avantajele unui extender wireless de acest tip sunt:

 • este format din trei extendere care pot comunica între ele și pot fi mutate cu ușurință în locurile cu maxim randament pentru rețeaua ta wireless. Practic ai nevoie doar de o priză de curent acolo unde vei pune al doilea sau al treilea aparat
 • design super atrăgător chiar și pentru cei mai pretențioși
 • ușurință în instalare

Ce conține pachetul Tenda Nova MW3 (3 pack)

 • cele trei dispozitive wireless de culoare alba și forma cubică, foarte elegante
 • 3 alimentatoare de 9V/1A (câte unul pentru fiecare dispozitiv)
 • 1 cablu UTP tip patchcord pentru conectarea primului dispozitiv la rețeaua WAN
 • manual de utilizare/instalare foarte bine explicat și ușor de înțeles pentru aceste dispozitive
  Cele trei dispozitive wireless sunt identice și se pot monta atât pe birou cât și pe perete (au câte două orificii pentru fixare in dibluri).
  Pe partea din spate au mufa mamă de alimentare (pentru alimentatoarele din cutie), două mufe mamă RJ45 pentru conecatre WAN și LAN și un buton de reset pentru revenirea la setările din fabrică.

Configurarea Tenda Nova MW3 (3 pack)

Configurarea este foarte simplă și dacă urmezi cu atenție pașii din manual este foarte greu să nu funcționeze. Ai nevoie de un telefon android sau iOs cu acces la internet pe care trebuie să instalezi aplicația Tenda WiFi prin scanarea codului QR sau de la acest link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tenda.router.app&hl=en.

Alegi unul dintre cele trei extendere, îl alimentezi cu curent și legi cablul utp din cutie între routerul tău de internet și extender sau, daca nu ai router, introduci cablul de internet în mufa WAN a extenderului.

Deschizi aplicația pe telefon și te conectezi la rețeaua wireless Tenda (datele de conectare SSID și parolă sunt scrise pe spatele dispozitivului Tenda – ssid este NOVA_0BF0 în cazul meu).

Ți se va cere să modifici numele și parola wireless. Eu am ales numele „test”. Conectarea automată la rețeaua nou creată nu mi-a funcționat, așa ca am conectat telefonul manual la rețeaua cu numele test.

Extenderul principal l-am avut legat de un alt router (cu numele „rtr”). Dispozitivul Tenda a detectat automat tipul de conexiune, în cazul meu DHCP, adresa IP fiind generată de routerul „rtr”.

Când extenderul principal este legat la internet vei putea porni celelalte două dispozitive din pachet. Ele se vor conecta automat la primul și astefel vei putea extinde rețeaua wireless în toată casa.

Sfat: extenderul wireless nu amplifică semnalul wireless, doar extinde rețeaua din casa ta. Vei plasa celelalte două dispozitive acolo unde ai deja semnal wireless suficient ca să ai în camerele următoare semnal wifi bun. Dacă le montezi unde semnalul wireless este foarte slab pe grafice vei vedea semnal maxim după montarea lor, dar viteza internetului va fi mică.

După ce ai intrat în universul Nova în aplicația de la Tenda vei gasi o grămadă de setări:

 • poți face update de soft (este chiar recomandat pentru rezolvarea unor probleme minore și creșterea securității rețelei tale)
 • poți să schimbi setarile rețelei (ex.: să schimbi adresa LAN, să adaugi o rețea pentru oaspeți, să activezi fincția UPnP, să faci forward de porturi, să limitezi banda de internet sau să stabilești o )
 • poți și este recomandat să îți creezi un cont Tenda cu ajutorul contului tău de Google, Facebook, Twitter sau adresă e-mail. Acesta îți va permite să monitorizezi și să setezi rețeaua ta wireless de la distanță, inclusiv aprinderea sau stingerea ledulrilor de control de la cele trei dispozitive
 • ai în aplicația de pe telefon o pagină de ajutor cu întrebări și răspunsuri legate de dispozitivele tale

Teste Tenda Nova MW3 (3 pack)

După ce am terminat cu instalarea și m-am plimbat suficient de mult prin setările din aplicație am încercat să fac și ceva teste cu noile jucării.

Contractul de internet este de 50 Mb/s, viteză destul de constantă și care uneori este depășită când sunt legat prin cablu de rețea.

Pe telefon, prin dispozitivele Tenda Nova, am obținut o viteză modestă (5,7Mb/s cu un ping de 15ms). Cu telefonul oricum nu mă așteptam la performațe prea mari.

Am conectat laptopul la rețeaua de extendere Tenda. Viteza s-a situat în jurul valorii de 40Mb/s în mai multe teste făcute pe serverul fast.com. Probabil dacă aș fi fost singur în rețeaua mea locală aș fi avut performanțe mai bune.

De pe laptop (sistem de operare Linux) am mai încercat două teste de stabilitate:

 • ping test: am trimis către adresa IP a routerului principal 2.000 de pachete ping. Am avut 0% pachete pierdute cu un timp de răspuns mediu de 4.234 ms.
 • test de semnal: am folosit aplicația LinSSID pentru monitorizarea semnalului celor trei dispozitive Tenda. Cel mai apropiat de mine (culoare roșu) normal că a avut semnal maxim. Al treilea (culoare maro) a avut cel mai slab și fluctuant semnal, dar de multe ori a depășit calitatea semnalului routerului Wireless (T*Link 841N cu două antene de 5 dB).

Pentru verificarea calității semnalului wireless am folosit mult și aplicația de Android WiFi Analyzer. Din capturile de ecran atașate se observă că de cele mai multe ori (testele le-am făcut la distanțe diferite față de rețeaua Tenda) semnalul celor trei extendere a depășit aproape de fiecare dată semnalul routerului principal.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.