3 Laptop-uri pentru birou iulie 2019

Pentru luna iulie a acestui an am ales 3 laptopuri bune pentru activitățile zilnice de birou. Pe ce criterii ne-am bazat?

Un notebook pentru birou ar trebui să aibă un procesor rapid, dar nu neapărat de top, memorie RAM 4-8 GB, unitate SSD de cel puțin 240 GB pentru stocarea datelor și rularea sistemului de operare și o autonomie suficientă pentru situațiile în care trebuie să îl folosești fără a fi alimentat la priza de curent.

Nu ai nevoie de o placă video cu memorie dedicată pentru că nu vei avea timp de jocuri la birou.

În afară de cele de mai sus, foarte mult contează și bugetul. Știu că sună frumos să ai un thinkpad pe birou, dar pentru el ai avea nevoie de un buget dublu sau triplu față de variantele de mai jos. Am ales laptopuri pentru un buget între 2000 și 3000 de lei și le vom prezenta în ordinea crescătoare a sumei alocate.

Lenovo V330-15IKB

Dotat de către chinezii de la Lenovo cu procesorul Intel® core i3 8130U Coffee Lake cu 4 Mb cache, cu frecvență turbo până la 3,4GHz acest laptop este alegerea ideală pentru un buget de aproximativ 2000 de lei.

Laptopul are un ecran de 15.6 inch anti-glare (asta te va ajuta să nu se oglindească nimic în el), full HD cu o rezoluție maximă de 1920×1080 pixeli. Cu 8 GB memorie RAM DDR4 la 2400 GHz și unitatea SSD super rapida de 256GB nu îți vei mai pune problema vitezei, laptopul tău va porni în câteva secunde când ai opțiunea fast start activă în Windows.

Pe partea de multimedia nu stă deloc rău: placa de sunet cu funcția Dolby audio, boxe de 4W, microfon încorporat și cameră web HD. Conferințele video pe Skype se vor derula la calitate maximă fără probleme.

Alte specificații utile:

 • 1 port VGA, 2 porturi USB 3.1 plus un port usb type C versiunea 3.1
 • placa de rețea gigabit cu conectare RJ-45, placă wireless 802.11 AC și bluetooth versiunea 4.1
 • cititor de carduri SD, SDHC, SDXC și MMC
 • cititor de amprentă și touchpad cu multiple funcții la atingere

Ca sistem de operare s-a ales free DOS pentru menținerea prețului la un nivel minim, dar astăzi când o licență de Windows 10 poate fi achiziționată la aproximativ 50-60 de lei nu cred că lipsa sistemului de operare mai este o problemă.

Ultraportabil Lenovo IdeaPad 330S-14IKB

Chiar dacă bugetul trebuie să fie cu doar vreo 150 de lei mai mare decât precedentul, acest laptop are avantajul mobilității și încă vreo câteva plusuri semnificative.

Procesorul Intel® core i3 8130U Coffee Lake cu frecvența maxima de 3,4 GHz, memorie RAM de 8 GB și SSD-ul de 256 GB sunt aceleași ca la V330-15IKB de mai sus.

Diferența majoră este display-ul de 14″ Full HD IPS, mai mic ca dimensiuni dar cu avantajul tehnologiei IPS. Având o diagonală mai mică, acesta duce la reducerea semnificativă a consumului de curent și automat la o autonomie mult mai mare atunci când laptopul este folosit pe baterie.

Alte caracteristici pentru Lenovo IdeaPad 330S-14IKB:

 • placa video integrată cu chipset Intel UHD
 • camera web HD, placa de sunet cu tehnologie Dolby Audio, difuzoare stereo și microfon dual
 • 2 porturi USB 3.0, un port USB type C versiunea 3.1 și un port HDMI
 • Cititor de carduri care suportă formatele SD, SDHC, SDXD și MMC
 • Greutate 1,67Kg și o baterie care asigură laptopului o autonomie de până la 6 ore de funcționare normală
 • tastatura iluminată și touchpad care acceptă gesturi la atingere multiple

Vei iubi acest laptop din prima zi pentru că este ușor, culorile sunt reale din orice unghi te vei uita și bateria te ține de uiți să îl încarci.

Ultraportabil Lenovo IdeaPad 530S-15IKB

Ca diferență majoră față de cele două laptopuri de mai sus, ultraportabilul Lenovo IdeaPad 530S-15IKB vine cu un procesor intel din generația a 5-a. Este vorba de Intel® Core™ i5-8250U pana la 3.40 GHz, Kaby Lake, cu 4 buclee și 8 thread-uri, lansat de inginerii de la Intel în al treilea trimestru 2017.

Procesorul face simțită și diferența de preț, nu foarte mare, cu aproape 200 de lei mai mult față de ultraportabilul 330S-14IKB.

Ca alte specificații, IdeaPad 530S-15IKB vine tot cu 8GB DDR4/2400 MHz memorie RAM, 256 GB SSD, dar ecranul de 15,6″ IPS Full HD cu rezoluție maximă de 1920×1080 pixeli este un plus față de laptopul precedent.

Pe partea de multimedia trebuie să luăm în calcul difuzoarele Harman Kardon de 4W (prima dată când am auzit muzica în acest tip de difuzoare am crezut că este doar un vis).

Alte detalii despre Lenovo IdeaPad 530S-15IKB:

 • camera web HD și tehnologie audio Dolby System
 • 2 porturi USB 3.1 și un port USB type C versiunea 3.1
 • clasicul deja cititor de carduri SD, SDHC, SDXC și MMC
 • wireless 802.11 ac și bluetooth versiunea 4.1
 • tastatura iluminată și touchpad cu multiple funcții la atingere

Chiar dacă laptopurile prezentate mai sus vin cu sistem de operare free dos, în zilele noastre nu mai este o problemă să instalezi windows 10 original, cu licență, cu banii pe care îi cheltuiești pe o pizza și un suc.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.